skip to Main Content
VERTUS TUINEN DOEN DEUGD

VERTUS TUINEN DOEN DEUGD

‘Les vertus des plantes’, de deugddoende eigenschappen van de plant. Of wel, het DNA van Vertus Tuinarchitectuur.

Marc wilde iets met beton in zijn tuin, gecombineerd met fraaie natuur. Een serene, luxe uitstraling, maar absoluut niet saai! Marc is zelfstandig ondernemer en werkt veel aan huis. In zijn oude appartement had hij driekwart van de dag zon en bewoog hij steeds mee met het licht. Afhankelijk van het uur bevond hij zich in een andere ruimte. In de tuin van zijn nieuwe woning wilde hij datzelfde effect. Veel licht en ruimte, en verschillende zithoeken waarin hij van de buitenlucht kan genieten en zich telkens in een andere omgeving kan bevinden.

Na aardig wat speurwerk op het internet langs architecten over de hele wereld, stuitte hij op het werk van Vertus. De kenmerkende stijl van architect David en zijn perfecte balans tussen natuur en materiaal spraken hem direct aan. Hij viel bijna van zijn stoel toen hij zag dat Vertus op nog geen steenworp afstand zat.

Vertrouwen in de architect

Binnen de kortste keren zaten de mannen aan een lunch, en het klikte meteen. “Dat vind ik misschien nog wel het meest belangrijk, een goede klik met de architect en het vertrouwen in zijn deskundigheid”, aldus Marc. “Als je merkt dat hij net zo enthousiast is over het project als jij zelf, geeft dat een boost.”

“Mijn persoonlijke ervaring is toch dat het juist de zelfstandige ondernemers zijn die echt iets unieks kunnen bieden. Die werken vanuit hun passie, soms beginnen ze al meteen te schetsen! Het gevoel dat je niet een van de vele klanten bent is erg prettig.” David maakte twee ontwerpen voor Marc. Het liefst had hij ze allebei gehad.

De meerwaarde van een goede architect is volgens Marc het ruimtelijk inzicht dat je zelf vaak mist. En kennis over de verschillende materialen en over welke beplanting het best past en het meest onderhoudsvriendelijk is. “Bovendien vormt het ontwerp van David ook nog eens een magnifiek geheel met de architectuur van de woning. Daar krijg ik nog steeds complimenten over!”

Tuinarchitectuur is meer dan zomaar een tuin

David: “Als architect let je op factoren als de ecologie, de grondsoort, de omgeving en zelfs buren. Je past bijvoorbeeld de beplanting op verschillende plekken in de tuin aan op de stand van de zon. Maar je kijkt ook naar de persoon zelf, het karakter en zijn of haar interieur. Het moet allemaal bij elkaar kloppen, een geheel zijn. En natuurlijk, van een tuin moet je intens kunnen genieten Het moet deugd doen.” 

Het voornaamste doel dat hij wil bereiken is een vakantiegevoel bij de mensen thuis. Door zijn voortreffelijke speling met strakke, asymmetrische lijnen en een luxe uitstraling en bewerking van beton weet hij telkens weer een markant ontwerp te realiseren.

Vertus tuinarchitect - Craftswrk

Vertus ademt vakmanschap

Niet alleen de architect zelf, maar ook bij de uitvoerders voelde Marc dezelfde gedrevenheid. Hij is erg te spreken over de precisie en punctualiteit van Vertus. “Het project is exact binnen planning en budget uitgevoerd. Soms liepen dingen wel eens anders door weersomstandigheden bijvoorbeeld, maar dan kreeg ik altijd een telefoontje. Ik ben enorm tevreden over de samenwerking met Vertus, zij doen ook nog steeds het onderhoud.”

Marc is blij dat hij een tuinarchitect heeft ingeschakeld: “Je denkt van tevoren dat het waarschijnlijk meer kosten met zich mee brengt, maar ik weet zeker dat ik door de strakke coördinatie en de juiste keuzes uiteindelijk beter uit ben gekomen. Bovendien heeft David mijn wensen exact weten te vertalen, iets wat mij zelf nooit was gelukt. Dan hadden de foto’s er heel anders uitgezien!”, grapt hij.

 

Meer zien van Vertus of contact opnemen?

 

96Shares

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading...
Back To Top