skip to Main Content

Veelgestelde vragen

Hi! Vind hier een antwoord op je vraag over Craftswrk

Om je zo goed mogelijk te helpen worden hieronder de meest gestelde vragen verzameld.

1 Projecten

Projecten kunnen van alles zijn, groot en klein zijn. Denk aan een op maat gemaakte eettafel of wandkast, een ontwerp voor je keuken, een persoonlijk kunstwerk zoals een wandschildering, een lichtplan of kleuradvies, wellicht die ene gave lamp die je maar nergens kan vinden, of misschien wel een compleet nieuwe tuin. Jouw interieur, jouw project! Klik hier om je project te posten!

Heel makkelijk! Dat doe je op de projectenpagina. Craftswrk helpt je hierbij door alvast wat vragen te stellen over je project. Geef zo veel mogelijk informatie voor de craftswrkers. Daarna wacht je totdat de craftswrkers een reactie sturen. Zij kunnen zoeken door de projecten. Dat kan trouwens iedereen op de projectenpagina, voor als je benieuwd bent wat voor soort projecten er worden gepost. De craftswrker beoordeelt op basis van de informatie die je hebt gegeven of hij of zij iets voor je kan betekenen.

Niets. Én het is vrijblijvend, je zit nergens aan vast. Een opdrachtgever betaalt sowieso nooit iets aan Craftswrk. Als het komt tot een project werk je de details over de uitvoering en kosten uit met de craftswrker zelf. We raden wel aan om aan de afspraken altijd op papier te zetten. Vraag de craftswrker om een projectovereenkomst.

Dat doen ze door te reageren op jouw project op de website. Je ontvangt het bericht op het e-mailadres waaraan je account bij Craftswrk is gekoppeld. Craftswrkers laten je weten wat ze voor je kunnen betekenen en hoe je het beste met hen contact kan opnemen. Het kan zijn dat de craftswrker nog wat vragen over je project heeft. Verder contact onderling vindt rechtstreeks via de e-mail plaats, of telefonisch wanneer je daar zelf voor kiest. 

Een reactie wordt alleen naar jou als opdrachtgever gestuurd. Jij bent dus de enige die dit leest. Andere craftswrkers kunnen ook niet zien hoeveel en welke craftswrkers nog meer hebben gereageerd op je project. Je kan dus op je gemak een weloverwogen keuze maken.

Die keuze is natuurlijk helemaal aan jou. In een reactie van een craftswrker staat een link naar zijn of haar profiel. Hier vind je direct informatie over de visie en de werkwijze van de craftswrker en algemene informatie over projectkosten. In het Craftboek vind je het werk van de craftswrker. Daarna is het van belang om je wensen goed te bespreken met de craftswrker en details verder uit te werken. We raden aan om dit persoonlijk of telefonisch te doen.

Dan is de missie van Craftswrk om een passende match te vinden geslaagd! Afspraken over de uitvoering en kosten van een project maak je met de craftswrker zelf. Laat je goed informeren! Hoe groot of klein het project ook is, Craftswrk raadt je aan de afspraken altijd op papier te zetten. Vraag de craftswrker zo mogelijk om een projectovereenkomst en lees die goed door.

Craftswrk hecht vooral veel waarde aan kwaliteit en een goede match tussen opdrachtgever en craftswrker. Om die reden vragen we craftswrkers niet om dit standaard te doen. Bovendien kunnen de kosten van een project van veel factoren afhangen en het is voor een craftswrker niet altijd eenvoudig om gelijk een prijsindicatie te geven. Als de craftswrker het wel doet, is dat natuurlijk prima. De craftswrker geeft op zijn profiel ook algemene informatie over projectkosten. Daarnaast heeft de opdrachtgever bij het posten van een project de mogelijkheid om een budget in te vullen, zodat de craftswrkers hier rekening mee kunnen houden.

Nee, craftswrkers zijn er in alle segmenten! Maatwerk kan soms wat kostbaarder zijn, dat heeft dan vaak te maken met arbeidsuren. Maar daar staat tegenover dat je exact krijgt wat je wilt. Als het voor jou van belang is raden we je aan om bij het posten van een project een budget te vermelden, zodat de craftswrkers daar rekening mee kunnen houden. Dat is niet verplicht. 

 

2 Contactverzoeken

Als je zelf een craftswrker hebt gevonden met wie je graag contact wilt, dan kan je hem een contactverzoek sturen via de contact button op zijn profiel. Lees van tevoren goed de informatie die de craftswrker geeft over zijn visie, werkwijze en projectkosten zodat je al een beetje weet wat je kan verwachten. In het contactverzoek schrijf je een bericht aan de craftswrker. De craftswrker neemt vervolgens contact op met jou om je project te bespreken.

Craftswrkers zijn zelfstandigen of kleine ondernemingen, en hebben niet altijd personeel om de telefoon op te nemen. Door een contactverzoek te sturen kan de craftswrker een rustig moment plannen waarop hij de tijd kan nemen om met jou je project te bespreken. En als je vragen hebt gesteld kan hij die voorbereiden, zodat je direct antwoord hebt.

3 Wat zijn craftswrkers?

Craftswrkers zijn interieur ontwerpers, makers en kunstenaars in hart en nieren. Creatieve geesten en vakkundig tot op het bot. Zelfstandige en relatief kleine ondernemers, geregistreerd bij de Kamer van Koophandel. Andersdenkend, en bij voorkeur een tikkeltje eigenzinnig. Het zijn de ambachtslieden van de moderne tijd, gespecialiseerd in maatwerk en handgemaakt interieur.

De belangrijkste missie van Craftswrk is jouw interieur, precies op maat en zoals jij het wilt. Zodat je je prettig voelt in de ruimte waar je een groot deel van je tijd verblijft. We werken hierbij alleen met professionals. Want Craftswrk heeft nog een doel, en dat is zelfstandige en relatief kleine ondernemers ondersteunen bij het ondernemerschap. Zodat zij meer tijd over houden om voor jou te doen waar ze goed in zijn. Dat is ook de reden waarom niet iedereen craftswrker wordt. We controleren bij elke craftswrker de Kvk-registratie, de grootte van de onderneming en het type maatwerk/handwerk interieur dat de onderneming levert.

Voor particuliere opdrachtgevers, zakelijke opdrachtgevers of allebei. Op hun profiel geven de craftswrkers aan voor welke opdrachtgevers zij projecten doen. Bij het posten van een project vul je in wat voor soort opdrachtgever jij bent, zodat alleen de juiste craftswrkers op je project reageren.

4 Account op Craftswrk

Je hebt een account nodig voor het posten van een project, het bekijken van de profielen van de craftswrkers, het versturen van een contactverzoek en voor het volgen van de craftswrkers op je persoonlijke Dagblad. Hiervoor hebben we een paar basisgegevens nodig, namelijk je naam en e-mailadres. Zonder deze gegevens kunnen we je bijvoorbeeld geen reacties van craftswrkers op je project sturen. Je gegevens worden niet voor andere doeleinden gebruikt. Lees voor meer informatie over persoonsgegevens onze Privacy statement.

 

Ga naar de inlogpagina via het hamburgermenu op de hoofdpagina en klik daarna op de link Wachtwoord vergeten. Je krijgt een e-mail om zelf je wachtwoord opnieuw in te stellen. Craftswrk gaat uiterst zorgvuldig met je informatie om en zal nooit een wachtwoord verstrekken.

De link in de welkomstmail is maximaal 1 dag geldig en verloopt daarna automatisch. Om een nieuwe link te ontvangen ga je naar de inlogpagina en klik je op de link ‘Wachtwoord vergeten’. Je krijgt een e-mail om zelf je wachtwoord opnieuw in te stellen. Craftswrk gaat uiterst zorgvuldig met je informatie om en zal nooit handmatig een wachtwoord verstrekken.

Dit kun je doen door een e-mail te sturen naar info@craftswrk.nl. Stuur de e-mail vanaf het e-mailadres waaraan je account bij Craftswrk is gekoppeld en vermeld je gebruikersnaam/weergavenaam. Je verzoek wordt zo snel mogelijk verwerkt. Bij verwijdering van je account worden je gegevens, projecten en al je reacties op afbeeldingen van andere craftswrkers permanent verwijderd. Dit kan niet worden teruggedraaid.

Dit antwoord is niet van toepassing voor het opzeggen van je lidmaatschap als craftswrker. Zie de vragen onder het kopje ‘Craftswrker worden’ op deze pagina om te ontdekken hoe je dit doet.

 

5 Voor craftswrkers

Door je via deze pagina aan te melden voor het lidmaatschap als craftswrker. Nadat je je hebt aangemeld controleren we op basis van de ingevulde informatie of de onderneming voldoet aan het profiel. Dit kan tot maximaal 48 uur duren, maar het streven is natuurlijk sneller. Als je account wordt goedgekeurd krijg je een bericht via de e-mail met een link om je wachtwoord in te stellen, en kan je direct aan de slag met je profiel.

Via het hamburgermenu op de hoofdpagina kom je bij je profielinstellingen. Hier kan je de informatie bewerken die wordt getoond op je profiel. Ook vul je hier in onder welke craft(s) je gevonden wilt worden als bezoekers via de site naar craftswrkers zoeken.

Je Craftboek is je portfolio op je profiel. Je kan foto’s in je Craftboek uploaden door te gaan naar je Profielinstellingen, of naar je Dagblad. Hier staat een groene button om je werk toe te voegen. Overigens kun je ook afbeeldingen posten op de Pamfletten wall in het Craftskwartier, maar in het Kwartier zitten alleen je mede-interieur ondernemers.

Als je denkt dat jouw vakmanschap niet valt onder een van de crafts die je kan selecteren in je profielinstellingen en waaronder je gevonden wordt via de website, stuur dan een e-mail naar info@craftswrk.nl. Misschien kunnen we je craft wel toevoegen.

De gegevens worden niet bewaard. Alle informatie die is ingevuld bij het aanmelden wordt verwijderd.

Het lidmaatschap wil zeggen dat je officieel craftswrker bent. Het geeft je toegang tot alle functionaliteiten waarmee je Craftswrk voor je onderneming laat werken. Als craftswrker heb je een eigen profiel en craftboek. Je kan reageren op projecten die opdrachtgevers op Craftswrk posten, en opdrachtgevers kunnen jou benaderen via een contactverzoek op je profiel. Je bouwt aan je eigen fanbase en houd je werk onder de aandacht op het Dagblad van je volgers. Én je hebt toegang tot het Craftskwartier.

Het lidmaatschap is een abonnementsvorm en wordt maandelijks voortgezet totdat het wordt opgezegd. Het gaat in op de dag waarop je account als craftswrker wordt goedgekeurd. Een nieuwe termijn begint elke maand op diezelfde dag. Het lidmaatschap is per maand opzegbaar en blijft actief tot en met de laatste dag van de laatste termijn. 

Dat kan snel gaan! Als je eens per 3 maanden een project uitvoert waarvoor je 150 euro ontvangt, heb je je investering er al uit. Dat is naast je besparing op acquisitie, marketing en SEO natuurlijk. ; ) 

Ja, je hebt vanaf de dag dat je account is goedgekeurd 14 dagen de tijd om je te bedenken. Je kan in deze periode dus uitproberen of Craftswrk bij je past.

Ja, anders kan Craftswrk je geen toegang geven tot je account. Als je account is goedgekeurd ontvang je een e-mail waarin je akkoord geeft voor de automatische incasso’s. Dat verloopt via Ecurring van Mollie, en is volledig veilig. Geen zorgen, zonder dit akkoord kan Craftswrk niets afschrijven van je bankrekening.

Pas als je account is goedgekeurd worden de kosten van het lidmaatschap van je rekening afgeschreven. Daarna wordt het lidmaatschap elke maand omstreeks dezelfde dag afgeschreven. Naast je lidmaatschap worden er geen andere kosten in rekening gebracht.

Een actuele opgave van tarieven voor het lidmaatschap kan je vinden op deze pagina. Van projectinkomsten draag je geen kosten af aan Craftswrk. Het lidmaatschap is het enige waar je als craftswrker voor betaalt. We houden het graag simpel en transparant.

Om deze te wijzigen stuur een e-mail naar info@craftswrk.nl. De wijziging wordt zo snel mogelijk verwerkt:

  • stuur de e-mail vanaf het adres waaraan je account bij Craftswrk is gekoppeld;
  • vermeld de bedrijfsnaam dat bij het account hoort (dit is tevens je weergavenaam);
  • vermeld het huidige IBAN bankrekeningnummer en de volledige naam van de rekeninghouder;
  • en vermeld het nieuwe IBAN bankrekeningnummer en de volledige naam van de rekeninghouder.

 

Je kan je lidmaatschap opzeggen door een e-mail te sturen naar info@craftswrk.nl, minstens 7 dagen voor de start van de nieuwe betaalperiode. Verstuur de e-mail vanaf het e-mailadres waaraan het account bij Craftswrk is gekoppeld, en vermeld de naam van de onderneming/je weergavenaam. Je profiel wordt standaard verwijderd op het einde van de betaalde periode. Er vindt geen restitutie plaats van het betaalde termijnbedrag. Als je wilt dat je profiel direct wordt verwijderd, vermeld dit dan in je e-mail. 

Houd er rekening mee dat bij verwijdering van je profiel je bedrijfsgegevens, en alle informatie en afbeeldingen op je profiel definitief worden verwijderd. Dit kan niet worden teruggedraaid. Ook ben je hierna geen lid meer van het Craftskwartier. 

Je account bij Craftswrk behoudt je, zodat je andere craftswrkers kunt blijven volgen en projecten kunt posten. Als je je account ook wil verwijderen zet dit er dan bij in je e-mail. Bij verwijdering van je account worden ook je andere gegevens, projecten en al je reacties op afbeeldingen van andere craftswrkers permanent verwijderd.

Als je craftswrker bent en je antwoord staat er niet tussen, stel je vraag dan op het daarvoor bedoelde board in het Craftskwartier: Vragen over Craftswrk of het Craftskwartier? We doen onze beste om je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden, maar misschien zijn je mede-Kwartierleden wel sneller!

6 Het Craftskwartier

Dat is het hoofdkwartier van interieur ondernemers, dé community waar (toekomstige) ondernemers elkaar ontmoeten. Een inspirerende, besloten omgeving waarin zij kennis en tips delen, elkaar vragen stellen, succes delen en zoeken naar samenwerkingen. Lees via deze link meer informatie over het Kwartier.

Op Craftswrk staat je profiel en portfolio (craftboek) voor opdrachtgevers. Hier kan je reageren op projecten en contactverzoeken ontvangen. Het Craftskwartier is een afgeschermde omgeving alleen voor craftswrkers. Het is de community waar je in contact komt met andere interieur ondernemers. Opdrachtgevers kunnen hier dus niet in. 

Alles hierover vind je bij de FAQ in het Kwartier zelf onder Support

Als craftswrker maak je automatisch deel uit van het Craftskwartier. Klik hier om craftswrker te worden. Ben je geen craftswrker, maar wel (toekomstig) interieur ondernemer? We werken eraan om het Kwartier ook voor jou toegankelijk te maken. Houd ons in de gaten via social media.

Craftswrk gelooft in de kracht van een community. Voor de community, het Craftskwartier, maken we gebruik van hele sterke, bestaande software. Er is op dit moment nog geen koppeling tussen Craftswrk en het Kwartier. Als je niet opnieuw wilt inloggen in het Kwartier kun je ervoor kiezen om niet uit te loggen. 

Load More

Staat je vraag er niet tussen? Neem gerust contact op

Als je lid bent van het Craftskwartier ga dan naar het forum en stel je vraag op het daarvoor bedoelde board.

Loading...
Back To Top