skip to Main Content
THUIS IN JE HUIS MET LINN GEERTSMA

THUIS IN JE HUIS MET LINN GEERTSMA

“Een huis waar je je prettig in voelt zorgt voor een betere gemoedstoestand.” 

Ze werkt inmiddels 11 jaar als interieurstylist. Haar passie voor interieur ontdekte Linn al op jonge leeftijd, door een poppenhuis dat haar vader voor haar maakte. Iedere kamer had een ander vloerbedekkinkje, een ander behangetje. Zo blij werd ze ervan. En als je het nu vraagt is behang nog altijd haar ding: wat dat alleen al kan doen, geweldig!

Na haar studie begon Linn als stylist van een woonwinkel, en sinds een paar jaar werkt ze fulltime voor zichzelf. In de woonwinkel heeft ze kennis opgedaan met de verschillende woonstijlen. Regelmatig was ze stijlkamers aan het schilderen en opnieuw aan het inrichten. Ze ontwikkelde een stevige basis, wat haar nu goed helpt de wensen van haar opdrachtgevers te vertalen.

Tegenwoordig ligt haar focus op fotostyling voor retail en wholesale. Maar als ze enthousiast is over een project werkt ze ook nog steeds met particulieren. In 3 uur tijd helpt ze hen aan een fijner interieur, waardoor ze zich weer helemaal thuis voelen. Ze blijft het heerlijk vinden om te doen.

Craftswrk - Interieurstylist Linn Geertsma

We hopten bij Linn langs voor een gaaf project dat ze recent afrondde in het mooie Overrijsel. Het begon allemaal met een 3-uur sessie. Vervolgens werkte ze het project uit van ontwerp naar realisatie. Een prachtig plaatje, in een al even mooie omgeving. Als de eigenaren ooit plannen hebben om het project te verhuren, dan boeken wij graag alvast onze vakantie!

Een koffer vol tijdschriften en kleurstalen

Haar opdrachtgevers, een bekend businesscoach en partner, hebben hun nieuwe woning deels laten verbouwen. “Linn heeft ons geholpen met de styling van ons nieuwe huis. Zowel wij als onze kinderen hebben een eigen moodboard gemaakt. Die heeft Linn doorvertaald in meubels, materialen, kleuren en indeling. Bij elke keuze dacht ze mee, met steeds onze oorspronkelijke wensen als uitgangspunt. Vanaf dag een voelde het hele gezin zich thuis in ons nieuwe huis.” Aldus de vrouw des huizes. En het moge duidelijk zijn wat ze bedoelt…

Craftswrk - Interieurstylist Linn Geertsma

Het is een misvatting dat een interieurstylist alleen maar voor het hogere segment is. “Heel jammer,” volgens Linn, “want wanneer je advies inwint van een deskundige, weet je precies waar je moet beginnen en koop je geen verkeerde items.” We kunnen het niet nog meer eens zijn met haar. Als je toch investeert, zorg er dan voor dat je de juiste investering doet. Scheelt je geld en piekeren. 

Als ze aankomt met haar koffer vol tijdschriften en kleurstalen, laat ze haar klanten eerst uitscheuren wat het meest aanspreekt. In de tussentijd meet Linn de kamer op, maakt ze een tekening op schaal en zet ze hier de ideale indeling in. Daarna kijken ze samen naar hun keuzes, voegt een mooi kleurenplan toe en zoekt ze naar een gedeelde stijl die aansluit bij individuele wensen. “Net een ander kleurtje in het plan waar ze zelf niet aan zouden denken, kan mensen zo aangenaam verrassen. Dat is echt de meerwaarde van een stylist.”

Als Linn de deur uitstapt hebben de mensen een moodboard en een stappenplan waar ze zelf mee aan de slag kunnen. “Geweldig vind ik het om het eindresultaat te zien. Vaak sturen mensen dat nog naar me op. Daar krijg ik veel energie van. Van klanten die, nadat ik langs ben geweest, zich weer helemaal thuis voelen.”

Craftswrk - Interieurstylist Linn Geertsma

Linn’s stijl

Linn is gek op contrast. Ze speelt met kleuren, voegt vaak hier en daar een zwart accent toe. De persona’s van haar klanten laat ze altijd terugkomen, maar in een interieur van Linn kun je altijd een vleugje van haar eigen stijl herkennen. Haar kracht is een verfijnd oog voor kleuren, iets waar haar klanten Linn op complimenteren. Ze raken weer geïnspireerd door haar ideeën.

Haar eigen interieur omschrijft ze als city chique met zwart-witte accenten. En lampen, veel lampen. Om met trends mee te gaan varieert ze het liefst met accessoires. Haar woning staat vol met planten, en vies van een nieuw behangetje hier en daar is ze dus zeker niet. 

De ‘BIG DREAM’

Linn houdt van haar job en heeft vaak niet eens het gevoel dat ze aan het werk is. Ze geniet ervan om mensen gelukkig te maken: “Ik geloof echt dat als je kan genieten van je interieur, je lekkerder in je vel zit.” Ze vindt het fantastisch om vaker voor merken aan de slag te gaan die zich richten op wholesale: styling voor de verkoop van producten. Hierin kan ze haar creativiteit compleet de vrije loop laten. “Dat is zo’n ongebonden gevoel”.

Craftswrk - Interieurstylist Linn Geertsma 5

Op de vraag waar ze nog van droomt, antwoordt ze: een eigen loods, waarin ze zelf kamers kan stylen en voor merken fotoshoots kan organiseren. Elk gewenst concept ter plekke kunnen neerzetten. Het lijkt haar fantastisch om dit met een team freelancers te realiseren. Een top idee wat ons betreft. Dus iedere creatieve ondernemer en interieur professional die deze uitdaging met haar durft aan te gaan, pak je kans! En wij hopen natuurlijk dat Linn ons dan nog een keertje uitnodigt om te komen gluren!

 

Meer zien van Linn Geertsma of contact opnemen?

 

19Shares

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading...
Back To Top