skip to Main Content
PIPPERSSTUDIO VOOR MAMASCHRIJFT

PIPPERSSTUDIO VOOR MAMASCHRIJFT

Naast haar werk als interieurontwerpster inspireert Danielle moeders op Mamaschrijft met interieurtrends en handige tips speciaal voor gezinnen met kinderen. Wij mochten meekijken met een van haar projecten.

Het was een nieuw interieur, of verhuizen. Leonie, eigenaresse van Mamaschrijft, is zo enthousiast over de ontwerpen van Danielle en de blogs voor haar platform, dat ze haar vroeg mee te denken met haar eigen interieur. Van wat inspirerende gesprekken kwam het tot een samenwerking. En gelukkig maar, want het resultaat mag er zijn!

Something old, something new

Danielle, die haar ontwerpen voert onder de naam PippersStudio, vindt het belangrijk om te zoeken naar een interieur dat goed past bij de eigenaar. Nadrukkelijk haar eigen stijl doorvoeren is niet persé haar streven. Als we haar vragen wat haar werk kenmerkt, antwoordt ze zonder twijfel: balans. In gebruik van kleuren, materialen en functie. Een harmonieus interieur dat aansluit bij de persoon en het gezin. 

En balans in oud en nieuw. Een nieuw interieur hoeft volgens Danielle geen complete make-over te zijn. Ze houdt ervan om ‘oude’ stukken te hergebruiken. In combinatie met nieuwe items, een ander kleurenpalet en een nieuwe indeling creëert ze een interieur dat voelt als een nieuw thuiskomen. Maar wel met persoonlijke elementen om een deel van het ‘oude’ karakter te behouden. Dat maakt haar als ontwerpster heel toegankelijk.

Een ruimte, verschillende functies

Als we aankomen is Danielle bezig met de finishing touch. Met de verf nog aan haar vingers presenteert ze aan ons haar nieuwe project. Tatadaa… En werkelijk, wat een aangename verrassing! Het complex zelf houdt haar inhoud heimelijk verborgen, maar eenmaal binnen bevinden we ons in een stoere, typisch Amsterdamse, langgerekte woning.

Leonie: “Die ruimte was voor mij de grootste uitdaging. Hoe kun je zo’n lange woning zo indelen dat je opzichzelfstaande ruimtes krijgt zonder afbreuk te doen aan het geheel? Ik had er wel ideeën over, maar ik wist gewoon niet hoe ik het ten uitvoer moest brengen.”

Danielle neemt ons mee door de woning en vertelt ondertussen dat haar opdrachtgevers voor de indeling één duidelijke wens hadden: een keukeneiland. En van die wens heeft ze handig gebruik gemaakt om de ruimte organisch op te breken. Ze liet een eiland op maat maken en plaatste deze in het centrum van de woning. Het effect is een natuurlijke driedeling.

In het midden de keuken dus. Tegelijkertijd een fijne plek om ’s ochtends de krant te lezen, en in de avond vrienden te ontvangen met een goed glas wijn. Het keukenblok dat er al stond en de karakteristieke groene tegeltjes liet Danielle ongeroerd. Een zonde om die te verwijderen, dus liet ze het geheel prachtig bij elkaar matchen.

Craftswrk - Een project van PippersStudio voor MamaSchrijft 6

De grote eettafel die op de plek van het eiland stond verving ze voor een stijlvolle variant in de achterkamer, voorheen een rommelige speelruimte voor de kinderen. Door slimme keuzes weet ze deze kamer weer te betrekken bij de hele woning. Én een extra zithoek te creëren, zonder bestaande functies te verliezen. Een heerlijke hoek om je in terug te trekken met een boek. Of voor een film op de tv, verborgen in de kast. De kinderhoek is knap gepositioneerd onder een massief, stalen trap die de woning domineert.

Craftswrk - Een project van PippersStudio voor MamaSchrijft 4

Vanaf de kleine hal aan de voorzijde sta je bijna meteen in de woonkamer. Een grote open zitruimte, waar een groot deel van het gezinsleven zich afspeelt. Tegelijk een aantrekkelijke ontvangst voor bezoekers, die uitnodigt om de woning te betreden. Hier vandaan krijg je complete inkijk over de lengte van de woning.

Hoe het begint

Bij een eerste ontmoeting inventariseert Danielle de ruimte, haar functies en factoren als de gezinssamenstelling en levensstijl van haar klant. Ze bespreekt expliciete wensen, en voorkeuren met betrekking tot de stijl, kleuren, materialen en de indeling. De wens van Leonie was een subtiel bohemian look, terwijl haar partner meer ging voor modern.

Danielle: “Ze lagen niet helemaal op een lijn. Dat kom ik best vaak tegen, en de uitdaging is dan om met beide voorkeuren rekening te houden. Daarom maak ik na de eerste ontmoeting altijd een aantal moodboards en een plan voor de indeling. Ik voeg een kleurenpalet toe en zet gelijk verschillende producten naast elkaar. Daarmee maak ik het zo visueel en concreet mogelijk. Voor mijn opdrachtgevers vaak heel prettig, en voor mij een makkelijke manier om er snel achter te komen wat ze wel en niet mooi vinden.”

Craftswrk - Een project van PippersStudio voor MamaSchrijft 2

Het vertalen van de wensen van haar opdrachtgevers is Danielle goed gelukt. De bohemian stijl zit hem met name in het kleurengebruik, de accessoires en hier en daar een patroontje. De glad afgewerkte materialen voor het eiland, de tafel en kasten zorgen voor een wat rustiger, strak evenwicht.

Na de moodboards worden er keuzes gemaakt en maakt ze een definitief plan. “Als mijn opdrachtgever tevreden is spreken we een budget af en ga ik shoppen.” Voor dit project kocht ze een aantal grote meubelstukken. “Dat doe ik altijd in overleg. Accessoires koop ik wel naar eigen inzicht. Daarmee maak ik mijn visie op het interieur compleet. Dat is natuurlijk ook waar mensen me voor vragen.” Maar ze weet ook dat het volledig uit handen geven van je interieur toch lastig kan zijn. “Daarom zijn de accessoires altijd vrijblijvend, die neem ik weer mee terug als ze toch liever iets anders willen.”

Leonie is erg blij met het resultaat. “Danielle is een rustig en vakkundige vrouw. Ze neemt echt de tijd om je wensen te bespreken, en neemt eventuele klustaken uit handen. Dat is heel fijn! Ze heeft allebei onze smaken goed doorgevoerd in het huis. Het is nu veel meer een geheel, terwijl elk deel toch een eigen doel heeft. Super hoe ze dat heeft gedaan!”

Het voorportaal was aanvankelijk geen onderdeel van de opdracht, maar Leonie heeft Danielle inmiddels gevraagd om haar visie daar ook eens op los te laten. En ze denkt erover om de bovenverdieping ook aan te pakken. Wat ons betreft een goed idee. We kijken uit naar het resultaat!

 

Meer zien van PippersStudio of contact opnemen?

Fotografie: Rosalie fotografie

Mamaschrijft is een platform dat moeders in Nederland inspireert om een goede mama te zijn, en tegelijkertijd energiek en gezond te blijven, een fijne partner te zijn en een goede collega. Een opgave waar moeders nog al eens mee strugglen. De blogs van Danielle lees je niet geheel onverwachts in de categorie ‘interieur’. 😉

 

187Shares
Dit bericht heeft 1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading...
Back To Top